Olemme tiistai-illasta saakka majailleet Lahdessa. Pojalla on syyslomaviikko, ja hän on touhunnut mummin kanssa sillä aikaa kun minä olen reissannut työasioilla Helsingissä ja Tampereella. Eilen pidin itsekin syyslomaa. Jeppe on saanut metsälenkkejä tavanomaista enemmän, ja tämänpäiväiselle lenkille liittyivät seuraksi Marianna ja Viljo-walesi. Yritin ottaa syksyisiä kuvia springeriyhdistyksen kuvakilpailua varten, mutta en oikein onnistunut. Pitäisi perehtyä tarkemmin kameran käyttöön, jotta onnistuisi saamaan laadukkaita kuvia.

Jebu on täällä Lahdessa ollut taas tapansa mukaan riippuvaisempi minusta kuin koti-Turussa. Kun äitini vie sitä ulos, se ei millään tahtoisi kulkea kauas. Takaisinpäin tullaankin sitten kova veto päällä. Ulko-ovi on muistettava lukita, jos ei tahdo koiran kulkevan siitä oman päänsä mukaan. Onneksi se ei osaa vielä sentään käyttää avainta :) Mutta ehkä jonain päivänä sekin onnistuu - viime viikolla huomasin, että Jebu osaa avata kiinni (ei lukossa) olevan oven myös taaksepäin. Se nousee kahvaa vasten, ottaa sen varpaidensa väliin ja lähtee hitaasti takajaloillaan peruuttamaan ovea auki, kunnes rako on niin suuri että pää mahtuu välistä. En ehkä halua edes ajatella, mitä kaikkia taitoja Jebu-setä opettaa pennulle niinä pitkinä tunteina, kun olen töissä.

Pennun hakuun on nyt aikaa viisi viikkoa, ja Jebun ja Sissin pentusten syntymään vain viikon verran. En ole tehnyt erityisiä valmisteluja pennun tuloa varten - lähinnä olen yrittänyt levätä, jotta jaksan pissa- ja kakkarallia seuraavat kuukaudet!

 

Viljo aka Wild Fellow's Royal Crown (vas) ja Jebu